Inici     Manifest     Signar Manifest     Primers Signants     Reglament     FAQS

TREBALLEM PER FER LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA
AMB TOT EL PAÍS

EN MARXA LA 2a CONFERÈNCIA NACIONAL PER L'ESTAT PROPI           

El Moviment per la Independència de Catalunya (MxI) va néixer fa tretze anys a partir d’un procés participatiu d’un grup de persones que defensaven el dret d’autodeterminació del poble català. De la 1a Conferència Nacional per l’Estat Propi (30 d’abril de 2011 al Palau de Congressos de Montjuic) que va promoure el Moviment, va surgir l’Assemblea Nacional Catalana, fundada el 19 de març de 2012.

QUI SOM                                               

 

Som un grup plural de gent ideològicament transversal, estretament implicada en l'independentisme i que hem participat activament en la primera etapa del procés d’independència de Catalunya. Gent que sabem que la veritable força del moviment per la independència som tots i cadascú de nosaltres, la nostra capacitat d‘organitzar-nos i d’estirar i comprometre entitats i partits. Gent, sobre tot, amb voluntat de seguir lluitant per continuar el camí cap a la independència, amb un nou Full de ruta que actualitzi l’estratègia necessària per fer efectiu l’Estat Propi. El Moviment per la Independència està obert a tothom que comparteixi el Manifest de 2022 i el signi.

 

MANIFEST DE L' 11 DE SETEMBRE DE 2022                       

 

Principals Consideracions 

El repte democràtic de Catalunya durant la primera etapa del procés esmentat va tenir la resposta repressiva de l’Estat espanyol amb empresonaments, exili i estratègies de persecució per estendre la por i la desmobilització.

Des de la declaració d’independència de 2017, l’estratègia doble i simultània de l’Estat ha sigut, per una banda, la repressió judicial, policial i econòmica, i, per l’altra, un diàleg buit i inoperant, per netejar la seva imatge internacional, i vantar-se de haver aconseguit la “normalitat institucional” amb Catalunya i de haver dividit l'independentisme. La resposta de molts actors independentistes ha sigut, a la pràctica, deixar en segon terme l’objectiu de la independència.

L’experiència secular i la dels darrers anys demostra que la via de la negociació no ens portarà a l'exercici acordat del dret a l’autodeterminació.

Els fets demostren que per plantejar un nou embat amb garantia d’èxit, la societat catalana como a tal ha de recuperar el comandament del procés i els actors polítics i socials han de actuar de forma coordinada i supeditar els interessos de part als comuns.

El reconeixement internacional de la República Catalana només serà possible després de assolir i demostrar el control del territori propi.

 

Principals Manifestacions

Ara és l’hora d’iniciar la segona etapa del procés cap a la independència, després de les experiències viscudes i assimilades i de maduració del moviment.

Cal superar el desànim i tornar a il·lusionar al país amb l’esperança d’una llibertat nacional necessària i possible.   

Es fa imprescindible la catarsis d’identificar i reconèixer els errors comesos fins aquí, però també treure profit dels aprenentatges que se’n poden extreure, tant pel que fa a les conductes i estratègies de l’Estat com de les nostres. 

Les noves estructures legals, polítiques i econòmiques de la República Catalana són imprescindibles per les transformacions que la nostra societat necessita per viure amb llibertat, dignitat i benestar, i per conviure en igualtat dins la Unió Europea i amb la resta de pobles del planeta.

La instauració de la República Catalana només serà possible per vies de confrontació no-violentes i democràtiques. Si la Taula de diàleg o altres possibles iniciatives no comporten la celebració d’un Referèndum d’Autodeterminació acceptat per l’Estat espanyol, les pròximes eleccions autonòmiques s`hauran de convertir en plebiscitàries amb un únic punt programàtic: la instauració de la República Catalana i l’inici del procés constituent. Per assegurar la seva lectura plebiscitària, només hi hauria d’haver una candidatura de país que rebi el suport de tots els partits , entitats i organitzacions independentistes.

Com vam fer en la 1a. Conferència Nacional per l’Estat Propi cal dotar-nos de un Full de Ruta de País per aquesta nova etapa on, entre altres objectius, s’assigni el comandament i lideratge a un òrgan col·legiat amb autoritat i recanvis fàcils.


 LA NOSTRA ÉS LA PROPOSTA DELS QUI:                

 

Contribuïm a crear les condicions necessàries per instaurar la República Catalana, ja sigui aconseguint  que la candidatura de país guanyi la majoria absoluta en vots i escons en les pròximes autonòmiques, o en el moment i forma que el conjunt del moviment per la independència considerin més adequat.

Estem debatent i volem aprovar un Full de ruta que involucri a tots els actors polítics i socials i assigni a cada un el paper més adient per assegurar aquelles condicions i garantir la supervivència organitzativa, econòmica i legal de cadascun, actuïn des de l’interior o de l’exterior. S’estructurarà per Fronts i Projectes

.Entenem que en aquesta nova etapa es necessari, entre altres coses, inspirar i revitalitzar  estratègies compartides i la necessària unitat d’acció dels tres grans recursos actuals del moviment: la societat civil amb les seves diverses organitzacions, els partits i les institucions polítiques autonòmiques i, un nou i fonamental actor,  el Consell de la República, amb l’Assemblea de Representants com a òrgan legislatiu, i el Govern del Consell com a òrgan executiu, tots dos a l’exterior,  i els Consells Locals a l’interior.

 

 EL “MOVIMENT PER LA INDEPENDÈNCIA” CRIDA A TOTA LA CIUDADANIA PERQUÈ PARTICIPI A LA 2A CONFERÈNCIA

 NACIONAL PER L’ESTAT PROPI

© 2022 MXI - ES RESERVEN TOTS ELS DRETS

Necesitamos su consentimiento para cargar las traducciones

Utilizamos un servicio de terceros para traducir el contenido del sitio web que puede recopilar datos sobre su actividad. Por favor revise los detalles en la política de privacidad y acepte el servicio para ver las traducciones.