Inici     Manifest     Signar Manifest     Primers Signants     Reglament     FAQS


LA 2a CONFERÈNCIA ALS MITJANS    

Comandos GAT: así prepara el soberanismo a los nuevos 'guardianes' de la república
A. Fernández, El Confidencial
22 de juny de 2023

El independentismo catalán se reorganiza para el próximo curso político tras las elecciones, donde las perspectivas son negativas. Este martes, la plataforma Moviment per la Independència (MxI) realizó un acto en el emblemático Ateneu de Barcelona para preparar la Segunda Conferencia por el Estado Propio, que pretende celebrar a finales de septiembre y cuya clausura está prevista para el 30 de ese mes, un día antes del aniversario del referéndum ilegal. En esa conferencia, donde participarán los principales movimientos soberanistas, se establecerá una hoja de ruta para la secesión que quiere involucrar a todos los actores políticos y sociales a favor de la independencia. Cabe resaltar que la Primera Conferencia tuvo lugar en 2011 y provocó el nacimiento de la Asamblea Nacional Catalana (ANC) como el principal actor del independentismo. 

(Llegir-ne més)

 

Una conferència per a la llibertat nacional
Roger Palós, El PuntAvui
21 de juny de 2023

La segona Conferència Nacional per l’Estat Propi encara la part final i presenta un pla que pretén generar il·lusió “realista” al poble català per capgirar les tendències del procés independentista i arribar a l’embat definitiu. La primera conferència, del 2011, va provocar el naixement de l’ANC, mentre que ara, després de la repressió de l’Estat, l’escenari ha canviat, però pretén ser un revulsiu que doni l’empenta a l’emancipació nacional. El col·lectiu impulsor va presentar ahir a l’Ateneu Barcelonès el tram final de la conferència, que introdueix els darrers debats telemàtics sobre el full de ruta i acaba amb l’acte de cloenda del 30 de setembre.

Ja es va aprovar un manifest després de la primera etapa de debat endegada l’octubre de l’any passat i els eixos de la proposta són clars. Segons fonts de l’organització, la situació actual és semblant a la del 2011 perquè també hi havia desafecció política, però la repressió complica una “proposta engrescadora” i cal afegir-hi el “realisme necessari”.

(Llegir-ne més)

 

La vella guàrdia de l’ANC hi torna: “Som aquí per acabar la feina”
Quico Sallés, El Món
20 de juny de 2023

Presentació del manifest de la 2ona Conferència Nacional per l’Estat Propi 

 

El full de ruta de l’ANC, amb la proposta d’articular una llista electoral per a les pròximes eleccions vinents al Parlament, ha escamat molts dels seus impulsors i secretaris històrics de l’entitat. En aquest context, s’ha activat una iniciativa que busca articular una gran plataforma civil que proposi la reobertura del Procés d’independència. “Som aquí per acabar la feina”, ha expressat l’actriu Mercè Arànega acompanyada de Toni Albà, en l’obertura d’un acte de la Segona Conferència per l’Estat Propi, celebrat a l’auditori de l’Ateneu Barcelonès, ple com un ou. L’acte d’aquest vespre servia de nou punt de partida, com ho va ser per a l’ANC el 30 d’abril al Palau de Congressos de Barcelona, en un conclave on van assistir 1.300 persones.

(Llegir-ne més)

 

El Moviment per la Independència es prepara per a una nova etapa que torni a generar il·lusió
Nura Portella, El Nacional
20 de juny de 2023

L’organització presenta la Segona Conferència Nacional per l’Estat propi amb un nou full de ruta per culminar el procés.

 

Dotze anys després de la Conferència Nacional per l’Estat Propi, que va culminar amb la creació de l’Assemblea Nacional Catalana, el Moviment per la Independència ha presentat aquest dimarts en un acte a l'Ateneu Barcelonés una segona conferència que ja ha entrat en la fase definitiva i que es tancarà amb un acte de cloenda el pròxim 30 de setembre. Aquesta segona fase va començar ja fa mesos, l’1 d’octubre del 2022, coincidint amb el cinquè aniversari del referèndum i des de llavors s’ha anat elaborant un full de ruta que està obert a esmenes i que acabarà sent aprovat de manera definitiva aquest 30 de setembre. Tal com ha destacat una de les conductores de l’acte, l’actriu Mercè Arànega, ....

 

(Llegir-ne més)

 

El Moviment per la Independència (MxI) organitza la 2a Conferència Nacional per l’Estat propi
Redacció Unilateral
16 de juny de 2023

El dimarts, dia 20 de juny, a 2/4 de 8 del vespre i a l’Ateneu Barcelonès, es durà a terme la presentació de la fase final de la 2a Conferència Nacional per l’estat propi. Una fase final que començarà el 1r de juliol, amb la reobertura del debat telemàtic del Full de ruta de país (www.mxi.cat) i la convocatòria de l’assemblea de cloenda, prevista pel 30 de setembre d’enguany.

L’acte del pròxim dimarts està concebut com una presentació del que s’ha fet fins ara i on els organitzadors plantejaran el que consideren que s’ha de fer des del moviment independentista per crear les condicions adequades per instaurar la República catalana. En nota de premsa, l’entitat considera que el component bàsic de la primera etapa del procés d’independència es manté inalterable: la força de la gent. Una força que consideren que primer s’ha de saber recuperar per augmentar-la després....

(Llegir-ne més)

 

Comunicat de la 2a Conferència Nacional per l’Estat Propi: societat civil i full de ruta
Redacció Unilateral
12 de febrer de 2023

La setmana passada ens ha deixat dues notícies que podrien marcar l’inici de la segona etapa que es descriu en el projecte de Full de ruta que s’està debatent en la 2a Conferència Nacional per l’Estat propi.

Per una banda, les dues principals entitats de la societat civil, ANC i Òmnium,  coincideixen fent el primer gran pas per reactivar l’única força que pot tornar a generar les condicions per  encarar amb èxit l’embat definitiu amb l’Estat espanyol: la gent. L’ANC ha convocat la Conferència Nacional del Moviment Civil Independentista, que se celebrarà el segon cap de setmana de març. I, ahir, diumenge, es va celebrar l’Assemblea General d’Òmnium.

Però, per altra banda, ambdues entitats divergeixen en un aspecte fonamental. Si res no canvia, l’ANC està en procés de decidir si tirar endavant, o no, el seu projecte de “llista cívica” que —com en els eixos de treball de la Conferència que impulsa— es planteja  a banda dels partits, fet que comportaria ser una quarta llista....

(Llegir-ne més)

 

Fundadors de l’ANC obren una altra via per reiniciar l’independentisme de base 
Sílvia Barroso, El Món
20 de novembre de 2022

Part dels impulsors del moviment que va desembocar en la creació de l’ANC tornen a intentar una mobilització massiva. En això consisteix la 2a Conferència Nacional per l’Estat Propi, que aspira a recollir l’esperit de la 1a –celebrada l’abril del 2011, poc després de la consulta popular de Barcelona que tancava el cicle iniciat dos anys abans a Arenys de Munt– per reiniciar l’independentisme. 

Aquesta vegada, però, el recorregut no passa per la creació de cap nova entitat, sinó per generar la catarsi que permeti que tots els actors del moviment, dispersos i fins i tot enfrontats, es coordinin i “reparteixin la feina” en lloc de competir.

El Moviment per la Independència, el grup que esperona aquesta proposta i que ja ha posat en marxa un debat telemàtic que hauria de culminar en una gran conferència presencial, s’afegeix així a altres actors que es proposen objectius molt semblants per diverses vies. Tant Òmnium Cultural –que va llançar la seva proposta l’Onze de Setembre–

La segona conferència nacional per l’estat propi engega motors, cinc anys després de l’1-O
Redacció La República
30 de setembre de 2022

El Moviment per la Independència posa al centre la segons conferència nacional per a l’estat propi, després de cinc anys de l’1-0. Tot i que són conscients de la “complicada” situació sociopolítica actual, expliquen que és necessari que es realitzin “canvis molt profunds en les mentalitats i formes d’actuar de tots plegats i en els sistemes de governança a tots els nivells” per així instaurar La República Catalana. En aquest sentit, rebutgen la via de negociació “i ens portarà a exercir el dret d’autodeterminació de forma acordada i no serà possible assolir l’objectiu d’instaurar la República Catalana de forma efectiva en el mateix territori”; denuncien en el seu manifest.

Així mateix, plantegem dos passos per poder fer efectiva la independència: En primer lloc, treballar per a crear les condicions necessàries per instaurar la República Catalana, ....

(Llegir-ne més)

© 2022 MXI - ES RESERVEN TOTS ELS DRETS