Inici     Manifest     Signar Manifest     Primers Signants     Reglament     FAQS

50è COMUNICAT   LES CONDICIONS NECESSÀRIES
 
AMB ELS ACORDS D'INVESTIDURA HEM FET UN PAS IMPORTANT PER CONCRETAR-LES

 

Cal centrar la nostra preocupació en com aprofitarem aquestes oportunitats per reactivar el Moviment

 

 

 

 

 

Hem de fer visible internacionalment el suport majoritari del poble català a la instauració de la República

 

 

 

 

 

 

Cal debilitar la posició interna i externa de l'Estat per reduir-ne la capacitat de resistència

 

 

 

 

 


Sembla que la situació interna de l'Estat Espanyol tendirà a l'enfrontament descarnat entre dretes i esquerres
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El projecte de Full de ruta a debat en el marc d’aquesta 2a Conferència (www.mxi.cat) especifica, en el seu apartat 5, les condicions necessàries per a fer possible l’assoliment dels objectius que es fixen en l’apartat anterior. Aquestes condicions són:

  1. Fer visible, de forma homologable internacionalment, el suport majoritari del poble català a la instauració de la República catalana.
  2. Enfortir el paper de les institucions republicanes a l’exili i augmentar la majoria independentista en les actuals institucions d’autogovern i en els ajuntaments del país.
  3. Debilitar la posició, interna i externa, de l’Estat espanyol per reduir la seva capacitat de resistència a la instauració de la República catalana.
  4. Conèixer les condicions per aconseguir els suports internacionals suficients al reconeixement del nou Estat. 

Per arribar al punt i moment en que es puguin donar totes aquestes condicions cal fer una feina molt ben estructurada i metòdica, identificant els principals actors que assumeixin els diferents projectes en funció de les seves capacitats i possibilitats i executant aquests projectes al ritme i amb la coordinació necessàries que n’assegurin els resultats esperats per a cadascun d’ells.


És per això que el Full de ruta defineix els projectes necessaris en cadascun dels camps, o fronts, en que s’estructura i fa una assignació objectiva de cada projecte a un dels principals actors d’aquesta segona etapa del procés d’independència: societat civil, partits polítics i institucions republicanes.


Més enllà de les previsions que pugui fer aquest Full de ruta o qualsevol document de planificació, hi ha factors externs, sovint imprevisibles, que poden influir en l’acceleració o alentiment de la creació d’aquestes condicions, com el resultat del 23J.  


De moment, ja s’ha aconseguit que el President de la República, a l’exili, sigui reconegut “de facto” com a interlocutor vàlid pel PSOE, un partit que fins fa quatre dies el considerava el principal objectiu de les forces de seguretat de l’Estat per portar-lo davant la justícia espanyola. Per altra banda, tot sembla indicar que la situació interna de l’Estat espanyol tendirà ràpidament a l’enfrontament descarnat entre dretes i esquerres, tant pel canvi de tracte respecte del President Puigdemont com per la cada cop més probable tramitació d’una llei d’amnistia a les Corts espanyoles. 


Si es confirmen uns acords d’investidura en la línia del que sembla que s’està negociant a Brussel·les, s’haurà fet un pas important en la concreció de les condicions necessàries per arribar a la instauració de la República catalana. El que ens hauria de començar a preocupar és com sabrem aprofitar aquestes oportunitats per reactivar el moviment.
 

6 de novembre de 2023  


  

© 2022 MXI - ES RESERVEN TOTS ELS DRETS

Necesitamos su consentimiento para cargar las traducciones

Utilizamos un servicio de terceros para traducir el contenido del sitio web que puede recopilar datos sobre su actividad. Por favor revise los detalles en la política de privacidad y acepte el servicio para ver las traducciones.