Inici     Manifest     Signar Manifest     Primers Signants     Reglament     FAQS

49è COMUNICAT   OBJECTIUS DEL FULL DE RUTA
 
CAL RECUPERAR LA MOBILITZACIÓ POPULAR PER ACONSEGUIR ELS ALTRES OBJECTIUS

 

És necessari estructurar la protecció efectiva del territori per quan arribi el moment

 

 

 

 

 

Hem de saber generar el moment d'instaurar la República i saber-la mantenir en el temp

 

 

 

 

 

 

La resposta a si hem d'investir el candidat socialista dependrà de les contraprestacions que aconseguim

 

 

 

 

 


Tant si ens decidim pel sí com pel no, l'objectiu és l'afebliment del Règim del 78
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En uns dies com els que estem vivint, en els que el debat sobre si cal investir el candidat del PSOE com a President del “Gobierno” o és millor forçar la repetició electoral, és bo mirar el projecte de Full de ruta que estem debatent (www.mxi.cat) i preguntar-nos quina de les dues opcions ens pot acostar més a l’objectiu final, la instauració de la República Catalana.


Comencem per recordar els objectius fixats en el projecte de Full de ruta. Són aquests:

  1. Recuperar, i si pot ser augmentar, la força de mobilització popular, diversificar les formes de lluita i organitzar el moviment social de forma efectiva i segura.
  2. Estructurar la protecció efectiva del territori quan arribi el moment de la instauració definitiva de la República catalana en territori propi.
  3. Crear les condicions adequades per instaurar la República i saber-la mantenir en el temps i en tot el territori.
  4. Generar el moment per instaurar la República.

Del conjunt d’objectius es desprèn que el Full de ruta descarta la possibilitat d’aconseguir l’objectiu a través de la celebració d’un referèndum acordat amb l’Estat espanyol, I si no és acordat, ja el vam fer i guanyar l’1-O de 2017. És el que s’explica amb més detall en altres apartats del mateix Full de ruta, tot i que s’insisteix en la necessitat de mantenir la reclamació d’un acord que faciliti la realització d’un referèndum d’autodeterminació. 


Només el tercer objectiu pot tenir un punt de connexió amb la pregunta del començament. Els altres tres punts es refereixen a aspectes que només depenen del mateix moviment independentista i la seva capacitat d’organització i mobilització. Per crear les condicions adequades per instaurar la República, en el mateix Full de ruta s’exposa que una d’aquestes condicions és debilitar l’adversari per generar una correlació de forces més favorable. Per tant, la pregunta pot afinar-se i formular-se així: què debilita més l’Estat espanyol, que el candidat del PSOE sigui investit amb el suport dels independentistes o que anem a la repetició electoral?. La resposta més adequada probablement seria: depèn de les contraprestacions que aconseguim per la investidura i depèn dels resultats d’unes noves eleccions. 


Tenint clar que els resultats d’una repetició electoral són incerts i tot apunta a una victòria del bloc de dretes i, en el millor dels casos, a la repetició de l’escenari actual, sembla clar que cal apostar per negociar la investidura ara i posar un preu el més alt possible, sabent que sigui quin sigui ha de tenir com objectiu el debilitament del règim del 78. Si ho aconseguim, tota la resta dependrà de nosaltres.


30 d’octubre de 2023  

  

© 2022 MXI - ES RESERVEN TOTS ELS DRETS

Necesitamos su consentimiento para cargar las traducciones

Utilizamos un servicio de terceros para traducir el contenido del sitio web que puede recopilar datos sobre su actividad. Por favor, revise los detalles y acepte el servicio para ver las traducciones.