Inici     Manifest     Signar Manifest     Primers Signants     Reglament     FAQS

40è COMUNICAT   DESPRÉS DEL 23J
 
SI FEM ELS DEURES A NIVELL INTERN, PODEM ACOSTAR-NOS A LA INDEPENDÈNCIA

 

La recomposició del Moviment independentista depèn molt de la capacitat de Junts de mantenir la posició

 

 

 

 

 

Tot sembla indicar que Esquerra continuarà fent seguiment de l'estratègia d'Otegui

 

 

 

 

 

 

Cal refer un acord entre Junts i Esquerra per remodelar també el Govern català


 

 

 

 

És a les mans de tots contribuir a posar en marxa el moviment social i polític que prendrà les regnes del procés a partir de la tardó
 

 

 

 

 

 

 

Ho dèiem en el 38è comunicat, de fa dues setmanes: ....tothom sap que l’única alternativa en la que els partits independentistes .....poden tenir el màxim protagonisme és en l’escenari en que PP i VOX, junts, no tinguin majoria absoluta, cosa que voldria dir que la resta, també junts....podrien tenir majoria suficient per fer president del govern en Pedro Sánchez. Només en aquest cas, hi ha la possibilitat de bloquejar la formació del govern i plantejar dues alternatives: o en Pedro Sánchez accepta les propostes dels partits independentistes o s’acabarà anant a la repetició de les eleccions.... cosa que manté en Pedro Sánchez com a president del govern en funcions i acabar el mig any com a president del Consell de la Unió Europea. 

 

En el mateix comunicat també dèiem: Vist des de Catalunya... en aquestes eleccions s’hi juga una lliga interior (quina força perdrà ERC i fins a quin punt Junts s’hi acostarà o la superarà) i desgastar el poder polític de l’Estat, fent que la pugna entre les dues espanyes de sempre torni a ser cada cop més evident i virulenta. I acabàvem així:  ...si es pot bloquejar la investidura i es tornen a celebrar noves eleccions, fins quan durarà aquesta dinàmica? Quin serà el primer partit independentista que la trencarà amb qualsevol excusa? Però la pregunta que cal fer-se és si aquesta dinàmica ens acosta o no a la independència...Hi ajudaria si, a nivell intern, féssim els deures...

 

Bé, doncs ja hem superat les eleccions del 23J i toca fer els deures. Vam fer una lectura molt correcta de com anirien els resultats. Tot sembla indicar que ERC seguirà capficada en seguir els dictats de l’Otegui que, com sempre han fet els bascos, van a la seva i busquen aliats pels seus propòsits. Els han trobat en una Esquerra cada cop més desorientada i dèbil, abocada directament cap a la seva enèsima implosió, fidel a la repetició de la dinàmica dels cicles interns de pujada, frenada, caiguda i replantejament radical de lideratges i línia política. La CUP ha rebut un càstig electoral sever, d’aquells dels que només se’n pot sortir després de posar la casa en ordre i decidir qui queda i què voldrà ser quan sigui gran. I Junts? Com gestionarà el paper decisiu que li han donat aquests resultats? Aguantarà les pressions i cants de cigne que li vindran del PSOE i partits satèl·lits/aliats per interès? Oblidarà els insults i desqualificacions que han rebut contínuament, especialment a Barcelona, a les eleccions municipals?. En tot cas, ja han dit que estan disposats a parlar amb el PSOE i, de moment, han posat el llistó alt, on toca. Un llistó que no saltarà en Pedro Sànchez, ni ara ni si es repeteixen les eleccions. La recomposició del moviment independentista depèn, en bona mesura, de la capacitat de Junts de mantenir la seva posició, ara i més endavant, i de la capacitat de forçar ERC a jugar el mateix joc, amb l’objectiu de debilitar l’Estat espanyol aprofundint l’escletxa cada cop més profunda que s’està obrint entre el PSOE i PP-VOX, els màxims representants de les estructures d’aquest estat reaccionari.

 

Quins deures ens toca fer, a nivell institucional? Frenar la interpretació esbiaixada que farà el PSC dels resultats per forçar unes eleccions anticipades a Catalunya, refent un acord per remodelar el Govern de la Generalitat i refer el pacte entre ERC i Junts, amb el principal objectiu d’esgotar la legislatura i guanyar temps per reorganitzat el moviment popular. I què hi podem fer la gent, els votants ocasionals, els consumidors permanents? Ho tenim més senzill. Podem aprofitar el temps participant en la 2a Conferència Nacional per l’Estat propi (www.mxi.cat) i posant en marxa el moviment social i polític que prengui les regnes del procés a partir de la tardor vinent. 

 

24 de juliol de 2023  

© 2022 MXI - ES RESERVEN TOTS ELS DRETS

Necesitamos su consentimiento para cargar las traducciones

Utilizamos un servicio de terceros para traducir el contenido del sitio web que puede recopilar datos sobre su actividad. Por favor revise los detalles en la política de privacidad y acepte el servicio para ver las traducciones.