Inici     Manifest     Signar Manifest     Primers Signants     Reglament     FAQS

35è COMUNICAT     AMB LA SALA BOHIGAS DE L'ATENEU                                                          PLENA DE GOM A GOM


AHIR ES VA PRESENTAR EL MANIFEST/CRIDA A LA PARTICIPACIÓ

 

Cal reprendre la lluita amb un Full de Ruta compartit per societat civil, partits polítics i Consell de la República

 

 

 

 

 

Només la gent té la força i la llibertat per empènyer la nova etapa

 

 

 

 

 

Ha de ser un projecte intergeneracional que  també impliqui els joves i a les seves formes de lluita


 

 

 

 

L'assemblea de Cloenda de la Conferència se celebrará el 30 de septembre


 

 

 

 

 

 

 

Ahir, dia 20, amb la sala Bohigas de l’Ateneu Barcelonès plena de gom a gom, vam fer la presentació de la fase final de la 2a Conferència Nacional per l’Estat propi. Va ser un acte solemne, seriós, realista i amb alguns moments de duresa a l’hora d’analitzar la situació que hem viscut des de l’octubre de 2017 i molt especialment en els darrers mesos, que ens aboquen a creure que només tocant fons serem capaços de ressorgir. 

La Mercè Arànega i en Toni Albà van conduir l’acte posant-hi el cor i la professionalitat, demostrant la seva implicació en el projecte. Van anar presentant les aportacions que hi van fer gent tant diversa com els cantants valencians, Jonatan Penalva i Tesa, el raper mallorquí -i exiliat- Valtònic, l’alcalde d’Elna, Nicolas Garcia i l’antropòleg Eudald Carbonell. Totes les intervencions van girar sobre quatre grans eixos:

 

  • És imprescindible que reprenem la lluita a partir de les experiències viscudes en la primera etapa i d’un Full de ruta de país que sigui compartit pels tres braços del moviment: la societat civil, els partits polítics i el Consell de la República, cadascú des de les seves possibilitats i responsabilitats.
  • Només la societat civil, la gent, té la força i la llibertat per tornar a empènyer la nova etapa.
  • Ha de ser un projecte intergeneracional. Té sentit que tornin a començar els més grans, però sense la implicació de les altres generacions i l’assumpció de les seves formes de lluita, no arribarem fins al final.
  • El projecte ha de tornar a prendre força a la Catalunya situada al sud dels Pirineus, però ha de comptar amb la participació activa de la resta de la nació catalana.

 

L’acte va continuar amb la lectura del Manifest-Crida a la participació a la fase definitiva d’aquesta 2a Conferència. El podeu trobar a www.mxi.cat, on aviat també hi trobareu un vídeo amb la gravació de tot l’acte. 

Aquesta fase final començarà l’1 de juliol, amb la reobertura del debat telemàtic del Full de ruta de país (www.mxi.cat) i acabarà amb un acte, l’assemblea de cloenda, prevista pel 30 de setembre d’enguany.

L’acte va acabar amb una crida a la participació i el recordatori de com inscriure’s a la 2a Conferència, també a través del mateix web. El futur és a les nostres mans.

 

21 de juny de 2023  

 

© 2022 MXI - ES RESERVEN TOTS ELS DRETS

Necesitamos su consentimiento para cargar las traducciones

Utilizamos un servicio de terceros para traducir el contenido del sitio web que puede recopilar datos sobre su actividad. Por favor revise los detalles en la política de privacidad y acepte el servicio para ver las traducciones.