Inici     Manifest     Signar Manifest     Primers Signants     Reglament     FAQS

34è COMUNICAT     20J: ENTREM EN LA FASE FINAL


L'ACTE DE L'ATENEU MARCARÀ EL CAMÍ A SEGUIR A PARTIR D'ARA

 

A l'estiu seguirà el debat sobre el Full de Ruta

 

 

 

 

 

L'Assemblea de Cloenda de la  2a. Conferència es celebrarà el 30 de setembre

 

 

 

 

 

El paper troncal correspon més que mai a la societat civil organitzada


 

 

 

 

Caldrà que partits i Consell de la República actuïn d'acord amb l'estratègia general


 

 

 

 

 

 

 

El proper dimarts, dia 20 de juny, a 2/4 de 8 del vespre i a l’Ateneu Barcelonès, farem la presentació de la fase final de la 2a Conferència Nacional per l’Estat propi. Una fase final que començarà l’1 de juliol, amb la reobertura del debat telemàtic del Full de ruta de país (www.mxi.cat) i la convocatòria de l’assemblea de cloenda, prevista pel 30 de setembre d’enguany.

L’acte del proper dimarts no serà un acte festiu ni un acte per llepar-nos les ferides i seguir buscant culpables del perquè no vam saber arribar fins el final, l’octubre de 2017. És difícil dir, i fer, que sigui un acte diferent als que estem acostumats, però serà un acte amb uns quants components nous que, al nostre entendre, hauran de marcar el camí a seguir a partir d’ara.

L’acte està concebut com una presentació del que hem fet fins ara i, sobretot del que plantegem que hem de fer des del moviment independentista per crear les condicions adequades per instaurar la República catalana al més aviat possible, des del reconeixement de la necessitat de canviar la correlació de forces actual. 

El component bàsic de la primera etapa del procés d’independència es manté inalterable: la força de la gent. Una força que primer hem de saber recuperar per augmentar-la després. Però venim de quasi sis anys de desencís, de frustració col·lectiva i només un projecte sòlid i realista pot fer que la força de la gent torni a ser el motor que necessitem.

Aquest nou projecte, aquest nou Full de ruta de país, deixa clar que el paper troncal li correspon, ara més que mai, a la societat civil organitzada i que els dos braços del moviment -partits i Consell de la República- han d’actuar d’acord amb l’estratègia general acordada pel conjunt del moviment. Quan es parla de societat civil organitzada no ens referim a l’ANC o Òmnium, les dues peces clau de la primera etapa, sinó a una nova estructura de fronts i projectes que es planteja en el projecte de Full de ruta i que representen una nova forma d’organització molt més adequada per fer front a la repressió que l’Estat espanyol intensificarà en la mesura que el moviment independentista torni a prendre la iniciativa.

L’acte del proper dia 20 incorpora i dona protagonisme a representants de la resta de països que conformen la nació catalana, que ens fan costat i, alhora, ens demanen que reprenguem la lluita en tot allò que és essencial per a la supervivència de la nostra nació, com la llengua i la cultura, però també en tots els altres camps que ens permetin avançar en la construcció d’una societat més justa, més lliure, més igualitària . 

L’acte acabarà amb una Crida a la participació en la fase final de la 2a Conferència, signada per més de 400 persones que van ser protagonistes -sovint de forma anònima- en els moments més importants de la primera etapa del procés d’independència de Catalunya. 

Ara més que mai, el futur és a les nostres mans. 

 

12 de juny de 2023  

 

© 2022 MXI - ES RESERVEN TOTS ELS DRETS

Necesitamos su consentimiento para cargar las traducciones

Utilizamos un servicio de terceros para traducir el contenido del sitio web que puede recopilar datos sobre su actividad. Por favor revise los detalles en la política de privacidad y acepte el servicio para ver las traducciones.